Vaarikin suree nuorten pahoinvointia ja sen järkyttäviä seurauksia Jokelassa ja Kauhajoella. Näyttää siltä, että suuri joukko nuorisoa on siirtynyt elämään You Tubessa  ja muilla "irkkailu"-palstoilla verkossa. Virtuaalimaailmasta on heille tullut virtuaalitodellisuutta, jossa tapahtuu. Joskus sitten verkkoyhteisön suunnitelmat puhkeavat reaalitodellisuudeksi.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tämä herättää ajatuksen siitä, että myös kuntien ja seurakuntien nuorisotyön on laajennettava uudelle alueelle. Senkin on siirryttävä myös virtuaalimaailmaan. On palkattava työhön erityisosaajia tällä sektorilla. Me ikäihmiset emme siihen enää kykene taidon puuttuessa. Luulen etteivät vanhemmat vielä työssä olevat nuorisotyöntekijätkään teknisesti sitä hallitse. Nuoremmat heistä kurssille ja uusia osaaja löytyy jos vain palkan maksajat heräävät puheista tekoihin ja lisäävät chattailun nuorisotyöntekijän tehtäväkuvaan..

 

Sen verran vaari on kurkistanut IRC- galleriaan, että on huomannut siellä olevan pääasiassa kuvia nuorten bailailuista. Voisihan sinne panna myös kuvia nuorten hyvistä harrastuksista, urheilusta, kulttuuriharrastuksista ja vaikka rippikoululeiriltä. Kirkkohan suree nuorten aikuisten pakoa sen jäsenyydestä. Jospa kerrottaisiin netissä, mitä kaikkea sen piirissäkin voi harrastaa ja siellä viihtyä.

 

Kautta miesmuistin on toitotettu, että nuorisotyön on mentävä sinne, missä nuoret ovat, mutta onko kovinkaan paljon ole tehty todellisuudessa. Nyt on aika herätä elämään uudessa ajassa!

 

Sulo-vaari